Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 50 gram maizena
- 50 gram cacaopoeder
- 1 koffielepel bakpoeder
- Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.
Voor de vulling en topping:
- ½ Liter slagroom
- 2 doosjes aardbeien
- 6 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
- 3 koffielepels suiker of vanillesuiker
- Eventueel een zakje klopfix
- Chocolade geraspt
Voor de snelle chocomousse:
- ½ liter slagroom
- 50 gram suiker
- 150 gram gesmolten chocolade
- Voor de afwerking aardbeien en ander rood fruit.
Instructies
- Ik heb 2 biscuits gebakken omdat ik graag een hogere taart wilde maken.
- De lagen biscuit zijn ongeveer 1 à 1.5 cm dik en daar komt de vulling dan op.
- Wanneer je 1 biscuit maakt zou ik er 3 lagen van maken ipv 4.
- Warm de oven voor op 175 °.
- Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 45 °.
- Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
- Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
- Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban.
- Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
- Leg de rest van het eiwit er boven op.
- Neem de bloem, mayzena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
- Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
- Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
- Bak af in ca 25 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
- Laat de biscuit volledig afkoelen.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix.
- Klop de slagroom voor de chocomouse half stijf samen met de poedersuiker.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder stijf.
- Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 of 4 lagen.
- Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem.
- Daarna een laag chocomousse erover smeren.
- Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en een laag slagroom.
- Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop.
- Leg de 3de laag biscuit en weer een laag gelei en chocomousse.
- Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom.
- Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen.
- De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten.
- Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.