Chocolade hart

Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 35 g cacao boter
  • 4 eetlepel(s) kokosolie ontgeurde
  • 2 grote el rauwe cacaopoeder
  • 2 mespuntjes vanillepoeder
  • 2 eetlepel(s) ahornsiroop
  • snufje kaneel
  • 50 g ongezouten ongebrande macadamia noten (of andere noten naar keuze)
  • 1 handje goji bessen of andere gedroogde vruchten
  • 4 eetlepel(s) gepofte quinoa quinoa puffs
  • snufje zee- of Himalayazout

Instructies

  • Breng 1,5 liter water aan de kook.
  • Als het is gekookt schenk je het in een grote kom.
  • Schep de cacaoboter en kokosolie in een kleinere kom en plaats deze rustig in de kom met heet water.
  • Laat de boter en olie smelten tot het vloeibaar is.
  • Roer zachtjes door met een houten lepel, maar pas op: heet!
  • Roer zodra het gesmolten is de rauwe cacaopoeder, vanillepoeder, ahornsiroop en kaneel er doorheen.
  • Hak de macadamia’s in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de kom.
  • Roer weer goed en schenk het in de taartvorm.
  • Bestrooi met de goji bessen, quinoa puffs en wat zeezout zodat ze in het cacaovloeistof vallen
  • en zet het afgedekt in de vriezer.
  • Haal het na 30 minuten eruit en genieten maar!
  • Eet het snel op want het smelt op kamertemperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt ook lekker experimenteren met andere kruiden en vruchten zoals de schil van limoen en een snufje kardemom. Het is allemaal mogelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade
Feestdagen etc Moederdag / Vaderdag / Valentijnsdag