Chocolade hart
Ingrediënten
- 35 g cacao boter
- 4 eetlepel(s) kokosolie ontgeurde
- 2 grote el rauwe cacaopoeder
- 2 mespuntjes vanillepoeder
- 2 eetlepel(s) ahornsiroop
- snufje kaneel
- 50 g ongezouten ongebrande macadamia noten (of andere noten naar keuze)
- 1 handje goji bessen of andere gedroogde vruchten
- 4 eetlepel(s) gepofte quinoa quinoa puffs
- snufje zee- of Himalayazout
Instructies
- Breng 1,5 liter water aan de kook.
- Als het is gekookt schenk je het in een grote kom.
- Schep de cacaoboter en kokosolie in een kleinere kom en plaats deze rustig in de kom met heet water.
- Laat de boter en olie smelten tot het vloeibaar is.
- Roer zachtjes door met een houten lepel, maar pas op: heet!
- Roer zodra het gesmolten is de rauwe cacaopoeder, vanillepoeder, ahornsiroop en kaneel er doorheen.
- Hak de macadamia’s in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de kom.
- Roer weer goed en schenk het in de taartvorm.
- Bestrooi met de goji bessen, quinoa puffs en wat zeezout zodat ze in het cacaovloeistof vallen
- en zet het afgedekt in de vriezer.
- Haal het na 30 minuten eruit en genieten maar!
- Eet het snel op want het smelt op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook lekker experimenteren met andere kruiden en vruchten zoals de schil van limoen en een snufje kardemom. Het is allemaal mogelijk!