Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade hart
Porties:
8
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
35
g
cacao boter
▢
4
eetlepel(s)
kokosolie
ontgeurde
▢
2
grote el
rauwe cacaopoeder
▢
2
mespuntjes
vanillepoeder
▢
2
eetlepel(s)
ahornsiroop
▢
snufje
kaneel
▢
50
g
ongezouten
ongebrande macadamia noten (of andere noten naar keuze)
▢
1
handje
goji bessen
of andere gedroogde vruchten
▢
4
eetlepel(s)
gepofte quinoa
quinoa puffs
▢
snufje
zee- of Himalayazout
Instructies
Breng 1,5 liter water aan de kook.
Als het is gekookt schenk je het in een grote kom.
Schep de cacaoboter en kokosolie in een kleinere kom en plaats deze rustig in de kom met heet water.
Laat de boter en olie smelten tot het vloeibaar is.
Roer zachtjes door met een houten lepel, maar pas op: heet!
Roer zodra het gesmolten is de rauwe cacaopoeder, vanillepoeder, ahornsiroop en kaneel er doorheen.
Hak de macadamia’s in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de kom.
Roer weer goed en schenk het in de taartvorm.
Bestrooi met de goji bessen, quinoa puffs en wat zeezout zodat ze in het cacaovloeistof vallen
en zet het afgedekt in de vriezer.
Haal het na 30 minuten eruit en genieten maar!
Eet het snel op want het smelt op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook lekker experimenteren met andere kruiden en vruchten zoals de schil van limoen en een snufje kardemom. Het is allemaal mogelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
Feestdagen etc
Moederdag
/
Vaderdag
/
Valentijnsdag