Chocolade hart rijst

Chocolade hart rijst

Het origineel van dit recept komt uit het prachtige boek "Chocolade" van Trish Deseine, de Noord-Ierse vrouwelijke kok met Franse kookgewoontes. Ik heb het recept ietwat aangepast.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr rondkorrelrijst
  • 1 ltr melk
  • 6 eetlepel suiker
  • 100 gr CHOCOLADE
  • 1 deciliter room
  • ½ sinaasappel gerapste schil ervan

Instructies

  • Breng de melk aan de kook en voeg de rijst toe; laat het geheel een half uur zachtjes koken.
  • Smelt de helft van de chocolade met de helft van de room.
  • Roer de rest van de room, de suiker en de sinaasappelschil door de warme rijstpudding.
  • Schep deze in bakjes, breek de rest van de chocolade in stukjes en duw die stukjes diep in de rijstpudding; schep de chocoladesaus erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert / Rijst