Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade hart rijst
Het origineel van dit recept komt uit het prachtige boek "Chocolade" van Trish Deseine, de Noord-Ierse vrouwelijke kok met Franse kookgewoontes. Ik heb het recept ietwat aangepast.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr
rondkorrelrijst
▢
1
ltr
melk
▢
6
eetlepel
suiker
▢
100
gr
CHOCOLADE
▢
1
deciliter
room
▢
½
sinaasappel
gerapste schil ervan
Instructies
Breng de melk aan de kook en voeg de rijst toe; laat het geheel een half uur zachtjes koken.
Smelt de helft van de chocolade met de helft van de room.
Roer de rest van de room, de suiker en de sinaasappelschil door de warme rijstpudding.
Schep deze in bakjes, breek de rest van de chocolade in stukjes en duw die stukjes diep in de rijstpudding; schep de chocoladesaus erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
/
Rijst