Chocolade kersentaart

Snel te maken
Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot kersen zonder pit op siroop 720 ml
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 bakje mascarpone 250 ml
  • 2 eetlepel basterdsuiker
  • ½ chocoladecake à 450 g
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Instructies

  • Kersen laten uitlekken.
  • Sap opvangen.
  • Helft van sap verwarmen.
  • Aardappelzetmeel met 1 eeetlepel water losroeren.
  • Sap met aardappelzetmeel binden.
  • Gebonden sap laten afkoelen en kersen erdoor scheppen.
  • Mascarpone met 3 eetlepels water lobbig roeren en met basterdsuiker mengen.
  • Cake in plakken snijden.
  • Cake over bodem schaal verdelen.
  • Kersen met sap erover verdelen, klein deel van kersen achterhouden.
  • Mascarpone erover strijken.
  • Schotel met cacaopoeder bestrooien en tot gebruik in koelkast plaatsen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij serveren met rest kersen garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Gebak