Chocolade kersentaart
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 pot kersen zonder pit op siroop 720 ml
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 bakje mascarpone 250 ml
- 2 eetlepel basterdsuiker
- ½ chocoladecake à 450 g
- 1 eetlepel cacaopoeder
Instructies
- Kersen laten uitlekken.
- Sap opvangen.
- Helft van sap verwarmen.
- Aardappelzetmeel met 1 eeetlepel water losroeren.
- Sap met aardappelzetmeel binden.
- Gebonden sap laten afkoelen en kersen erdoor scheppen.
- Mascarpone met 3 eetlepels water lobbig roeren en met basterdsuiker mengen.
- Cake in plakken snijden.
- Cake over bodem schaal verdelen.
- Kersen met sap erover verdelen, klein deel van kersen achterhouden.
- Mascarpone erover strijken.
- Schotel met cacaopoeder bestrooien en tot gebruik in koelkast plaatsen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij serveren met rest kersen garneren.