Chocolade koekjes [gevuld] met rum en krenten voor de Kerst

Porties: 12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 2 ei
  • 450 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 mespunt gember poeder
  • 1 mespunt koriander
  • 1 mespunt anijs poeder
  • ½ citroen
  • 4 eetlepel aardbeienjam
  • 225 gram poedersuiker
  • 4 druppel(s) rum
  • 1 theelepel citroensap
  • 10 krenten
  • 10 rozijnen
  • 50 gram chocola

Instructies

  • Klop de boter met de suiker tot room.
  • Sla de eieren erdoor en voeg de gezeefde bloem met de kruiden toe en tenslotte de fijngeraspte citroenschil en het sap.
  • Kneed het deeg stevig door elkaar, neem telkens een stukje van het deeg en rol dit dun uit. 
  • Steek er de gewenste figuurtjes uit: op de foto zijn verschillende dierfiguren, rondjes en ringetjes gekozen.
  • Bak de koekjes op de niet ingevette bakplaten tot ze stevig aanvoelen, laat ze op de platen liggen tot ze bijna koud zijn en laat ze daarna verder afkoelen op het rooster.
  • Als ze helemaal afgekoeld zijn kunnen ze in een afgesloten blik bewaard blijven tot ze gegarneerd worden.
  • Besmeer een paar rondjes met jam Vermeng de helft van de poedersuiker met de rum en de andere helft met het citroensap.
  • Giet dit over de koekjes en laat het opstijven.
  • Leg de geglaceerde ringen op de koekjes met jam.
  • Garneer de andere koekjes met de rozijnen en de krenten en spuit stippen en lijntjes van de gesmolten chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst