Chocolade lebkuchen
Equipment
- rooster
Ingrediënten
- 325 gr suiker
- 4 eieren
- 75 gr fijngehakte sukade
- 75 gr gesneden oranjesnippers
- 100 gr gemalen witte amandelen
- 15 gehakte pistachenoten
- 1 citroen de geraspte schil er van
- 240 gr bloem
- 1 tl speculaaskruiden
- 70 gr cacao
- ronde stukjes ouwel
- bittere chocolade of couverture
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Roer de eieren met suiker schuimig, doe er gehakte sukade, gesneden oranjesnippers, amandelen, pistachenoten, kruiden en citroensap door.
- Vermeng bloem en cacao en klop het door het beslag.
- Leg op elk ouwel rondje een lepel beslag en bak de koekjes 25-30 minuten.
- Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk ze met au-bain-marie gesmolten chocolade of couverture.