Chocolade marquise

Chocolade marquise

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr chocolade gehakt
  • 100 gr boter
  • 4 eieren gesplitst
  • 4 eetlepel cacao
  • 75 gr suiker
  • ½ deciliter room stijfgeklopt
  • ½ pot kersen

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Smelt de chocolade met de boter.
  • Klop de eidooiers met de suiker en de cacao gedurende vijf minuten met een mixer, en roer het boter-chocolademengsel erdoor.
  • Verhit dit 1 minuut in de magnetron op 600 Watt, klop nog een minuut.
  • Verhit nogmaals 1 minuut, klop nu 5 minuten.
  • Roer de slagroom en de eiwitten erdoor, giet het mengsel in een vorm en zet de vorm minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Serveer met kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht - Dessert