Chocolade Oliebollen met Cranberry's

Porties: 24
inclusief rijstijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 milliliter melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 125 gram gedroogde cranberry's of rozijnen
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

Voorbereiden:

  • Verwarm de melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat het even staan.
  • Meng de gezeefde bloem met de suiker en cacaopoeder.
  • Voeg het losgeklopte ei toe.
  • Giet vervolgens langzaam de melk met gist erdoor en klop tot een glad beslag.
  • Voeg de gedroogde cranberry's toe aan het beslag en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden:

  • Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180°C.
  • Schep met twee ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze voorzichtig in de hete olie zakken.
  • Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de oliebollen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi de oliebollen royaal met poedersuiker voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze chocolade oliebollen met cranberry's zijn een heerlijke traktatie voor Oud & Nieuw. Serveer ze warm en geniet ervan samen met familie en vrienden.
  • Je kunt rozijnen gebruiken in plaats van cranberry's als je dat lekkerder vindt.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw