Chocolade perentaartje met cappucino room

Chocolade perentaartje met cappucino room

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • snufje zout
  • 50 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 25 el cacao
  • 4 gram bakpoeder

Voor de peren:

  • 6 peren rijpe of peren uit een pot
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker

Voor de topping:

  • 50 gram suiker
  • 1 zakje taartina
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram mascarpone
  • 1 zakje instant cappucino poeder =ca 12.5 gr
  • 50 gram chocolade puur of melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet de springvorm in.
  • Klop de eieren met de suiker en een snufje zout tot een ruban.
  • Meng de bloem met de cacao, maizena en het bakpoeder.
  • Zeef dit boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig er onder.
  • Vul de springvorm met het beslag en bak de taartbodem in ca 15 tot 20 minuutjes gaar.
  • Doe altijd de prikkertest.
  • Haal de bodem uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Schil de peren en snijd ze in vieren.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de peren nu verder in smalle partjes.
  • Breng de peren met 400 ml water, 50 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker aan de kook.
  • Laat 3 tot 4 minuten koken.
  • Laat de peren in een zeef uitlekken en vang het sap op.
  • Meet 250 ml perensap af en laat afkoelen.
  • Je kunt ook net zoals ik een grote pot peren nemen en hiervan het sap opvangen.
  • De peren in partjes snijden en verdelen over de bodem.
  • Het sap onder voortdurend roeren binden met de Tartina en wat suiker naar smaak.
  • Haal van het vuur en verdeel het mengsel vanuit het midden over de peren. Laat afkoelen.
  • Neem 50 ml slagroom en verwarm deze.
  • Voeg hieraan het instant cappuccino poeder toe en roer door tot de koffie volledig is opgelost.
  • Laat dit afkoelen tot lauw.
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone, de suiker en de koffie tot een mooie stijve massa.
  • Doe de cappuccino room in een spuitzak met een mooi spuitmondje en spuit nu mooie rozetten op de taart.
  • Bestrooi de taart met chocolade en zet de taart nu nog een 30 minuutjes koud weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Taart