Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eieren
- 75 gram suiker
- snufje zout
- 50 gram bloem
- 25 gram maizena
- 25 el cacao
- 4 gram bakpoeder
Voor de peren:
- 6 peren rijpe of peren uit een pot
- 50 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
Voor de topping:
- 50 gram suiker
- 1 zakje taartina
- 250 ml slagroom
- 75 gram mascarpone
- 1 zakje instant cappucino poeder =ca 12.5 gr
- 50 gram chocolade puur of melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de springvorm in.
- Klop de eieren met de suiker en een snufje zout tot een ruban.
- Meng de bloem met de cacao, maizena en het bakpoeder.
- Zeef dit boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig er onder.
- Vul de springvorm met het beslag en bak de taartbodem in ca 15 tot 20 minuutjes gaar.
- Doe altijd de prikkertest.
- Haal de bodem uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
- Schil de peren en snijd ze in vieren.
- Verwijder het klokhuis en snijd de peren nu verder in smalle partjes.
- Breng de peren met 400 ml water, 50 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker aan de kook.
- Laat 3 tot 4 minuten koken.
- Laat de peren in een zeef uitlekken en vang het sap op.
- Meet 250 ml perensap af en laat afkoelen.
- Je kunt ook net zoals ik een grote pot peren nemen en hiervan het sap opvangen.
- De peren in partjes snijden en verdelen over de bodem.
- Het sap onder voortdurend roeren binden met de Tartina en wat suiker naar smaak.
- Haal van het vuur en verdeel het mengsel vanuit het midden over de peren. Laat afkoelen.
- Neem 50 ml slagroom en verwarm deze.
- Voeg hieraan het instant cappuccino poeder toe en roer door tot de koffie volledig is opgelost.
- Laat dit afkoelen tot lauw.
- Klop de slagroom samen met de mascarpone, de suiker en de koffie tot een mooie stijve massa.
- Doe de cappuccino room in een spuitzak met een mooi spuitmondje en spuit nu mooie rozetten op de taart.
- Bestrooi de taart met chocolade en zet de taart nu nog een 30 minuutjes koud weg.