Chocolade pistachebiscotti
AllerHande april 2000
Ingrediënten
- 175 g extra bittere chocolade
- 75 g roomboter
- 1 ei
- 75 g gepelde pistachenoten ongezouten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1½ theelepel bakpoeder
- 75 g suiker
- 50 g griesmeel
- 2 theelepel citroenrasp potje
- 1½ eetlepel cognac of vieux slijter
- 4 eetlepels poedersuiker
Instructies
- In pan bodempje water aan de kook brengen.
- Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen.
- Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen.
- Chocolade al roerend laten smelten en goed door boter roeren.
- Chocolademengsel van pan afnemen en iets laten afkoelen.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Bakplaat invetten met rest van boter.
- Ei loskloppen.
- Pistachenoten iets grof hakken.
- Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven.
- Toevoegen: suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade.
- Door elkaar mengen tot zacht deeg.
- Deeg in 24 balletjes verdelen.
- Balletjes platdrukken en op bakplaat leggen.
- Biscotti in midden van oven ca. 25 minuten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
- Uit oven laten afkoelen.
- Poedersuiker over bovenkant van biscotti zeven.
- Biscotti op schaal leggen.