Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade pistachebiscotti
AllerHande april 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
g
extra bittere chocolade
▢
75
g
roomboter
▢
1
ei
▢
75
g
gepelde pistachenoten
ongezouten
▢
200
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1½
theelepel
bakpoeder
▢
75
g
suiker
▢
50
g
griesmeel
▢
2
theelepel
citroenrasp
potje
▢
1½
eetlepel
cognac of vieux
slijter
▢
4
eetlepels
poedersuiker
Instructies
In pan bodempje water aan de kook brengen.
Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen.
Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen.
Chocolade al roerend laten smelten en goed door boter roeren.
Chocolademengsel van pan afnemen en iets laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Bakplaat invetten met rest van boter.
Ei loskloppen.
Pistachenoten iets grof hakken.
Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven.
Toevoegen: suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade.
Door elkaar mengen tot zacht deeg.
Deeg in 24 balletjes verdelen.
Balletjes platdrukken en op bakplaat leggen.
Biscotti in midden van oven ca. 25 minuten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
Uit oven laten afkoelen.
Poedersuiker over bovenkant van biscotti zeven.
Biscotti op schaal leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak