Chocolade pistachebiscotti

AllerHande april 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g extra bittere chocolade
  • 75 g roomboter
  • 1 ei
  • 75 g gepelde pistachenoten ongezouten
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • theelepel bakpoeder
  • 75 g suiker
  • 50 g griesmeel
  • 2 theelepel citroenrasp potje
  • eetlepel cognac of vieux slijter
  • 4 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • In pan bodempje water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven kleine steelpan in stukjes breken en 50 g boter toevoegen.
  • Steelpan in de stoom van pan met net kokend water hangen.
  • Chocolade al roerend laten smelten en goed door boter roeren.
  • Chocolademengsel van pan afnemen en iets laten afkoelen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Bakplaat invetten met rest van boter.
  • Ei loskloppen.
  • Pistachenoten iets grof hakken.
  • Bakmeel en bakpoeder boven kom zeven.
  • Toevoegen: suiker, griesmeel, citroenrasp, cognac, ei, pistachenoten en iets afgekoelde chocolade.
  • Door elkaar mengen tot zacht deeg.
  • Deeg in 24 balletjes verdelen.
  • Balletjes platdrukken en op bakplaat leggen.
  • Biscotti in midden van oven ca. 25 minuten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
  • Uit oven laten afkoelen.
  • Poedersuiker over bovenkant van biscotti zeven.
  • Biscotti op schaal leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak