Chocolade / pistachetruffels

Een heerlijk, gemakkelijk te maken truffelballetje van chocolade vermengd met gehakte pistachenootjes.
Porties: 20 truffels
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 gram zachte roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram fijngemalen pistachenoten
  • 1 handvol grofgehakte pistachenoten

Instructies

  • Klop de zachte roomboter in een kom tot een romige consistentie.
  • Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en meng goed.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het volledig vloeibaar is.
  • Voeg geleidelijk de botermix en de fijngemalen pistachenoten toe aan de gesmolten chocolade.
  • Roer goed door tot alles goed gemengd is.
  • Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om te vormen.
  • Rol kleine balletjes van het chocolade-pistachemengsel en rol ze vervolgens door de grofgehakte pistachenoten.
  • Plaats de gevormde truffels in kleine papieren bonbonvormpjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke truffels zijn een smakelijke traktatie, perfect als dessert of als een speciale lekkernij voor tussendoor.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 1 g | Vet: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade
Land van herkomst Arabisch