Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
truffels
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade / pistachetruffels
Een heerlijk, gemakkelijk te maken truffelballetje van chocolade vermengd met gehakte pistachenootjes.
Porties:
20
truffels
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
roer lepel
pan
magnetron
Ingrediënten
▢
75
gram
zachte roomboter
▢
75
gram
poedersuiker
▢
½
theelepel
vanille-extract
▢
200
gram
pure chocolade
▢
75
gram
fijngemalen pistachenoten
▢
1
handvol
grofgehakte pistachenoten
Instructies
Klop de zachte roomboter in een kom tot een romige consistentie.
Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe en meng goed.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron tot het volledig vloeibaar is.
Voeg geleidelijk de botermix en de fijngemalen pistachenoten toe aan de gesmolten chocolade.
Roer goed door tot alles goed gemengd is.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om te vormen.
Rol kleine balletjes van het chocolade-pistachemengsel en rol ze vervolgens door de grofgehakte pistachenoten.
Plaats de gevormde truffels in kleine papieren bonbonvormpjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke truffels zijn een smakelijke traktatie, perfect als dessert of als een speciale lekkernij voor tussendoor.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
Land van herkomst
Arabisch