Chocoladekrakelingen
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 180 gr boter of margarine
- 150 gr suiker
- 1 ei
- ½ citroen geraspte schil er van
- 30 gr gemalen witte amandelen
- ½ el rum
- 2 el cacao
- 250 gr poedersuiker
- 2 tl cacao
- 5 el rum
Instructies
Voorbereiding:
- Doe de bloem in een diepe kom en voeg gesneden boter, suiker, ei, citroenrasp, amandelen, rum en cacao toe.
- Kneed er een soepel deeg van.
- Leg het 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereiding:
- Warm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
- Maak van het deeg rolletjes van ½ cm doorsnee en 12 tot 15 cm lang.
- Vet een bakblik in en leg de rollen er in de vorm van een krakeling op.
- Druk de punten voorzichtig aan.
- Bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
- Maak een glazuur van poedersuiker, rum en cacao en strijk het over de koekjes.