Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladekrakelingen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
diepe kom
Koelkast
Oven
rooster
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
180
gr
boter
of margarine
▢
150
gr
suiker
▢
1
ei
▢
½
citroen
geraspte schil er van
▢
30
gr
gemalen witte amandelen
▢
½
el
rum
▢
2
el
cacao
▢
250
gr
poedersuiker
▢
2
tl
cacao
▢
5
el
rum
Instructies
Voorbereiding:
Doe de bloem in een diepe kom en voeg gesneden boter, suiker, ei, citroenrasp, amandelen, rum en cacao toe.
Kneed er een soepel deeg van.
Leg het 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereiding:
Warm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Maak van het deeg rolletjes van ½ cm doorsnee en 12 tot 15 cm lang.
Vet een bakblik in en leg de rollen er in de vorm van een krakeling op.
Druk de punten voorzichtig aan.
Bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
Maak een glazuur van poedersuiker, rum en cacao en strijk het over de koekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Koek