Gevlochten Chocoladebroodje
Geniet van dit heerlijke gevlochten chocoladebroodje als dessert of bij de koffie!
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 reep chocolade 225 g
- 50 g hazelnoten grof gehakt
- 1 ei om mee te bestrijken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C en laat het deeg 10 minuten rusten buiten de koelkast.
- Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het in de lengte voor je.
- Leg de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
- Snijd met een mes reepjes van ongeveer 1 cm breed langs beide zijden van de chocoladereep, zodat je straks de reepjes over elkaar kunt vlechten.
- Vlecht de reepjes kruislings over elkaar en begin onderaan.
- Vouw de onderste flapjes over of onder de vlecht.
- Bestrijk het geheel met ei en strooi de gehakte hazelnoten erover.
- Bak gedurende 20-25 minuten onderin de oven tot het broodje goudbruin is.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 10 g