Chorizo aardappel ui tortilla

AllerHande mei 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g panklare aardappelblokjes
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 eieren
  • 100 g chorizo stukje

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • In pan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Aardappels met zout en peper bestrooien.
  • In kom eieren loskloppen.
  • Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren.
  • Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen.
  • Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is.
  • Tortilla in pan af laten koelen.
  • Tortilla in 16 puntjes snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Tortilla / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje