Chorizo met pimentos en brood
Ingrediënten
- 450 gram chorizo in plakjes van ruim ½ cm
- 4 eetlepel(s) rode wijn
- 2 pimentos ontvelde rode paprika's
- 2 eetlepel(s) peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 focaccia of ciabatta in plakjes geroosterd onder de grill of in een tostiapparaat
Instructies
- Leg de plakjes chorizo in een koekenpan (u hoeft de pan niet in te vetten) en bak ze lichtbruin.
- Giet het vet eventueel af, blus af met de wijn en voeg de pimentos, de knoflook en de peterselie toe.
- Bekleed een lage ovenschaal met folie dat over de zijkanten reikt.
- Doe het chorizomengsel erin en sluit het folie af.
- Bak dit 15 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
- Beleg de plakjes brood met een plakje pittige kaas en schep het chorizomengsel erop.