Chow Dan Tjioe

chinese omelet
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram kippeborst of filet
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 bamboescheut fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 theelepel maïzena
  • 3 eetlepel(s) water
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) droge rijstwijn of droge sherry
  • 4 eieren

Instructies

  • wat selderie fijngehakt zout, peper en ve-tsin
  • Fruit in wat olie de ui, knoflook, bamboe, selderie, paprika en de stukjes kip tot de kip goed gaar is.
  • Meng dan onder goed roeren de maïzena, water, ketjap, rijstwijn (of droge sherry), zout, peper en wat ve-tsin.
  • Blijf goed doorroeren tot alles zich bindt en zet het vuur klein.
  • Kluts de eieren met toevoeging van wat bouillon en bak de omelet aan beide kanten totdat deze is gestold.
  • Schep het mengsel op een platte schaal en daar bovenop de omelet.
  • Eet dit met witte rijst, wat kroepoek, atjar en sambal.
  • Men neemt dan een paar schepjes van de groente en een stukje omelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten
Land van herkomst China / Indonesië