Chow Dan Tjioe
chinese omelet
Ingrediënten
- 150 gram kippeborst of filet
- 1 rode paprika fijngesneden
- 1 bamboescheut fijngesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 3 theelepel maïzena
- 3 eetlepel(s) water
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 eetlepel(s) droge rijstwijn of droge sherry
- 4 eieren
Instructies
- wat selderie fijngehakt zout, peper en ve-tsin
- Fruit in wat olie de ui, knoflook, bamboe, selderie, paprika en de stukjes kip tot de kip goed gaar is.
- Meng dan onder goed roeren de maïzena, water, ketjap, rijstwijn (of droge sherry), zout, peper en wat ve-tsin.
- Blijf goed doorroeren tot alles zich bindt en zet het vuur klein.
- Kluts de eieren met toevoeging van wat bouillon en bak de omelet aan beide kanten totdat deze is gestold.
- Schep het mengsel op een platte schaal en daar bovenop de omelet.
- Eet dit met witte rijst, wat kroepoek, atjar en sambal.
- Men neemt dan een paar schepjes van de groente en een stukje omelet.