Kook de rijst, zoals in het recept voor Kip Donbun.
Besprenkel de rijst met sojasaus en bedek het geheel met een vochtige doek.
Verwarm de oven voor op 130°C.
Leg een vel nori op een bakplaat en laat het 3-4 minuten drogen.
Verkruimel het vervolgens en schep het, samen met het geroosterde
sesamzaad en de gember door de rijst.
Verdeel de rijst met vochtige handen in 15 ballen.
Leg een bal in het midden van een stuk kaasdoek of linnen, neem de hoeken
op een draai deze om een stevige rijstbal te vormen.
Doe dit met alle ballen.
Druk de ballen met vochtige vingers een beetje plat.
Bedek ze met een vochtige doek en zet ze apart.
Vermeng de eieren, de dashi, de suiker en de saké en klop alles goed door
elkaar.
Olie een bakpan licht in en verhit hem.
Doe er 4 eetlepels eiermengsel in en bak de omelet op matig vuur 1-1/2
minuut, tot de randen droog zijn.
Keer de omelet en bak de andere kant ± 30-60 seconden tot het eiermengsel
helemaal is gestold.
Maak het eiermengsel op deze wijze op.
Laat de omeletten afkoelen en snijd ze in dunne repen van ± 10
cm.
Leg de omeletrepen over de rijstballen, zodat zich chrysantenblaadjes
vormen.
Maak een lichte holte in het midden van elke rijstbal en vul die met een
beetje rode kaviaar.