Citroen tulband

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr boter of margarine
  • 300 gr suiker
  • 5 eieren
  • 6 eidooiers
  • 200 gr bloem
  • 100 gr maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • citroenglazuur:
  • 150 gr poedersuiker
  • 3 el citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Roer de boter met de suiker schuimig en voeg eieren en eierdooiers toe.
  • Vermeng de bloem met maïzena en bakpoeder en maak er samen met de andere ingrediënten een glad deeg van.
  • Vet de tulbandvorm zorgvuldig in, strooi er paneermeel in en laat het deeg er langzaam inlopen.
  • Bak de tulband 40-50 minuten.
  • Pas met citroenglazuur bestrijken als de tulband helemaal afgekoeld is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit