Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram boter zacht
- 250 gram suiker
- 2 citroenen
- 2 limoenen
- 2 eieren
- ¼ liter zure room
Instructies
- Meng het meel met de boter, de eieren, de zure room, 150 gram suiker, sap van 2 limoenen en 1 citroen en rasp van 1/2 limoen en 1/2 citroen.
- Klop dit gedurende drie minuten met een elektrische mixer en giet het in een cakevorm.
- Bak de cake 40 minuten op 175°c
- Snijd intussen de overgebleven citroen in plakjes.
- Breng ⅛ liter water aan de kook met de rest van de suiker en kook hierin de citroenplakjes gedurende een kwartier.
- Leg ze op de cake en giet de siroop erover.
- Laat de cake afkoelen alvorens hem te serveren.