Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Citroencake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
mixer
Ingrediënten
▢
250
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
125
gram
boter
zacht
▢
250
gram
suiker
▢
2
citroenen
▢
2
limoenen
▢
2
eieren
▢
¼
liter
zure room
Instructies
Meng het meel met de boter, de eieren, de zure room, 150 gram suiker, sap van 2 limoenen en 1 citroen en rasp van 1/2 limoen en 1/2 citroen.
Klop dit gedurende drie minuten met een elektrische mixer en giet het in een cakevorm.
Bak de cake 40 minuten op 175°c
Snijd intussen de overgebleven citroen in plakjes.
Breng ⅛ liter water aan de kook met de rest van de suiker en kook hierin de citroenplakjes gedurende een kwartier.
Leg ze op de cake en giet de siroop erover.
Laat de cake afkoelen alvorens hem te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Australië