Citroencake

Citroencake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter zacht
  • 250 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • 2 eieren
  • ¼ liter zure room

Instructies

  • Meng het meel met de boter, de eieren, de zure room, 150 gram suiker, sap van 2 limoenen en 1 citroen en rasp van 1/2 limoen en 1/2 citroen.
  • Klop dit gedurende drie minuten met een elektrische mixer en giet het in een cakevorm.
  • Bak de cake 40 minuten op 175°c
  • Snijd intussen de overgebleven citroen in plakjes.
  • Breng ⅛ liter water aan de kook met de rest van de suiker en kook hierin de citroenplakjes gedurende een kwartier.
  • Leg ze op de cake en giet de siroop erover.
  • Laat de cake afkoelen alvorens hem te serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Fruit / Taart
Land van herkomst Australië