Citrusflensjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een ingevette ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 gedroogde abrikozen
  • 8 ontpitte gedroogde pruimen
  • 1 eetlepel sukade
  • 8 sinaasappelsnippers
  • 1 geschilde peer in blokjes
  • 2 ½ dl vers sinaasappelsap
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 80 gram gezeefde bloem
  • 2 theelepels suiker
  • 1 mespunt zout
  • ½ theelepel vanillesuiker
  • de geraspte schil van 1/4 sinaasappel
  • boter
  • 1 eetlepel Grand Marnier
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • poedersuiker

Instructies

Compote:

  • Overgiet de abrikozen en de pruimen met water en laat ze 1 nacht wellen.
  • Meng het geweld fruit met de sukade, de sinaasappelsnippers, de peer en 1/2 dl sinaasappelsap.

Flensjes:

  • Klop de eieren met de melk, de gezeefde bloem, de suiker, zout, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp los en laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Verhit in een koekenpan steeds wat boter en bak van het beslag 16 kleine dunne flensjes.

Saus:

  • Breng de rest van het sinaasappelsap aan de kook en roer er het aardappelzetmeel door tot de saus lichtgebonden is.
  • Breng de saus op smaak met een scheutje Grand Marnier.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep op elk flensje wat zuidvruchtencompote, vouw de flensjes in vieren en leg ze in de ovenschaal.
  • Schenk de sinaasappelsaus erover en verwarm de Flensjes 8 minuten in het midden van de oven.
  • Serveer ze in een schaal en bestrooi ze met poedersuiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken