Citrusflensjes
Equipment
- een ingevette ovenschaal
Ingrediënten
- 8 gedroogde abrikozen
- 8 ontpitte gedroogde pruimen
- 1 eetlepel sukade
- 8 sinaasappelsnippers
- 1 geschilde peer in blokjes
- 2 ½ dl vers sinaasappelsap
- 2 eieren
- 2 dl melk
- 80 gram gezeefde bloem
- 2 theelepels suiker
- 1 mespunt zout
- ½ theelepel vanillesuiker
- de geraspte schil van 1/4 sinaasappel
- boter
- 1 eetlepel Grand Marnier
- 1 theelepel aardappelzetmeel
- poedersuiker
Instructies
Compote:
- Overgiet de abrikozen en de pruimen met water en laat ze 1 nacht wellen.
- Meng het geweld fruit met de sukade, de sinaasappelsnippers, de peer en 1/2 dl sinaasappelsap.
Flensjes:
- Klop de eieren met de melk, de gezeefde bloem, de suiker, zout, de vanillesuiker en de sinaasappelrasp los en laat het beslag 30 minuten rusten.
- Verhit in een koekenpan steeds wat boter en bak van het beslag 16 kleine dunne flensjes.
Saus:
- Breng de rest van het sinaasappelsap aan de kook en roer er het aardappelzetmeel door tot de saus lichtgebonden is.
- Breng de saus op smaak met een scheutje Grand Marnier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schep op elk flensje wat zuidvruchtencompote, vouw de flensjes in vieren en leg ze in de ovenschaal.
- Schenk de sinaasappelsaus erover en verwarm de Flensjes 8 minuten in het midden van de oven.
- Serveer ze in een schaal en bestrooi ze met poedersuiker