Clubsandwich met gerookte zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) mayohalf
  • theelepel grove mosterd
  • 8 sneetjes witbrood
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • ¼ komkommer
  • 100 g gerookte wilde zalm
  • versgemalen peper
  • ½ bakje tuinkers
  • 4 cocktailtomaten
  • 2 hardgekookte scharreleieren

Instructies

  • Roer de mayohalf en de mosterd door elkaar.
  • Bestrijk de boterhammen aan één zijde met de mosterdmayohalf.
  • Schaaf de komkommer in plakjes, verdeel ze over 4 witte boterhammen, leg de zalm erop en bestrooi ze met peper.
  • Leg er een bruine boterham met de besmeerde zijde naar beneden op en strijk ook een beetje van de mosterdmayohalf op de andere zijde van de boterham.
  • Knip de tuinkers van het matje en verdeel deze erover.
  • Leg de in plakjes gesneden tomaat en ei erop en dek alles af met de rest van het brood.
  • Snijd de sandwiches schuin doormidden en prik ze vast met sierprikkers

Notities / Tips / Wijnadvies

Dubbeldikke reuzensandwiches zien er altijd superlekker uit, maar het is wat lastig om zo’n sandwich zo uit het vuistje te eten. Serveer ze dan ook altijd op een bord met mes en vork, dat gaat een stuk gemakkelijker en ze smaken er niet minder om.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Zalm