Consommé Couronne

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ wortel
  • 1 ui
  • 1 blaadje(s) laurier
  • 2 deciliter rode wijn
  • zout
  • peper
  • tijm
  • 1 prei
  • ¼ knolselderij
  • 2 kwarteltjes
  • 1 deciliter slagroom
  • foelie

Instructies

  • Maak de groente schoon en snij ze in kleine blokjes.
  • Leg alles in een braadpan.
  • Voeg laurier en tijm toe.
  • Leg de kwartels ook in de pan en schenk de wijn erover.
  • Zet de pan zonder deksel in een oven van 180ºC.
  • Laat de wijn geheel verdampen.
  • Let goed op dat de zaak niet verbrandt.
  • Neem de kwartels uit de pan.
  • Haal het vlees eraf en hak de karkassen fijn.
  • Voeg deze weer bij de groente.
  • Vul met water bij tot alles onder staat.
  • Laat deze bouillon twee uur trekken.
  • Zeef de bouillon door een neteldoekse lap.
  • Laat de bouillon inkoken tot 7 dl.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Verdeel het vlees over de voorverwarmde soepkoppen.
  • Voeg de bouillon toe en schenk hierop de room.
  • Gratineer voor serveren onder de grill.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Soep
Land van herkomst Frankrijk