Consommé Hélène
heldere bouillon Hélène
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon
- 75 g boter
- 30 g bloem
- 25 g Parmezaan
- 1 tomaat
- ½ deciliter water
- 1 ei
- cayennepeper
Instructies
- Bewaar wat stukjes kippenvlees uit de bouillon voor garnering.
- Zet de bouillon met in stukken gesneden tomaat op het vuur.
- Maak van ei, room, wat zout een royale.
- Maak profiteroles.
- Ga hiervoor als volgt te werk:
- Kook de boter met het water.
- Stort de gezeefde bloem erbij en maak een kookdeeg.
- Voeg van het vuur af het ei toe en roer tot het geheel is opgenomen.
- Meng er dan wat kaas en cayennepeper door.
- Doe de massa in een spuitzak met een fijne ronde spuit.
- Spuit op een beboterde bakplaat kleine bolletjes.
- Zet ze in een oven van 170ºC tot ze mooi bruin zijn.
- Serveer de bouillon met kippenvlees, schijfjes royale en laat er de profiteroles bovenop drijven.