Consommé Hélène

heldere bouillon Hélène
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 75 g boter
  • 30 g bloem
  • 25 g Parmezaan
  • 1 tomaat
  • ½ deciliter water
  • 1 ei
  • cayennepeper

Instructies

  • Bewaar wat stukjes kippenvlees uit de bouillon voor garnering.
  • Zet de bouillon met in stukken gesneden tomaat op het vuur.
  • Maak van ei, room, wat zout een royale.
  • Maak profiteroles.
  • Ga hiervoor als volgt te werk:
  • Kook de boter met het water.
  • Stort de gezeefde bloem erbij en maak een kookdeeg.
  • Voeg van het vuur af het ei toe en roer tot het geheel is opgenomen.
  • Meng er dan wat kaas en cayennepeper door.
  • Doe de massa in een spuitzak met een fijne ronde spuit.
  • Spuit op een beboterde bakplaat kleine bolletjes.
  • Zet ze in een oven van 170ºC tot ze mooi bruin zijn.
  • Serveer de bouillon met kippenvlees, schijfjes royale en laat er de profiteroles bovenop drijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Frankrijk