Consommé Richelieu

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l geklaarde runderbouillon
  • ½ krop sla
  • 1 ei
  • 1 bouillonblokje
  • 1 wortel
  • foelie
  • ½ kip
  • ½ sneetje oud brood
  • 1 raapje
  • zout
  • peper

Instructies

  • Draai de kippenborst, brood en ei een paar keer door de vleesmachine zodat een fijne farce ontstaat.
  • Breng op smaak met zout, peper en wat foelie.
  • Zet een half uurtje in de koelkast.
  • Haal de gewassen sla uiteen.
  • Haal de bladeren even door kokend water zodat ze soepel en zacht worden.
  • Snij er nu 8 rechthoekjes van 4 bij 5 cm uit.
  • Kneed de farce nog even en maak er 8 gelijke balletjes van.
  • Rol deze tot kleine kroketjes van 2 bij 1 cm.
  • Rol ze nu in een slablaadje.
  • Pocheer ze even in wat bouillon van een blokje.
  • Maak raap en wortel schoon en snij ze in luciferdikke stokjes van 3 cm lang.
  • Stoof ze in wat boter.
  • Verdeel de groenten over de voorverwarmde soepkoppen.
  • Geef er 2 kroketjes bij.
  • Schenk er de hete bouillon over.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Kip / Rundvlees / Soep
Land van herkomst Frankrijk