Consommé van houtduif

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 houtduifjes
  • 3 ui
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • ½ knolselderij
  • 1 laurierblad
  • peper
  • zout
  • 4-5 ei
  • enkele bladeren groene kool
  • 100 gram boschampignons
  • 40 gram boter

Instructies

  • Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven verwijderen; bewaar de karkassen.
  • Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een ruime pan met koud water (houd de borsten apart) en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4 knolselderij, 1 laurierblad, peper en zout aan toe.
  • Breng alles aan de kook en laat 1 1/2 uur koken.
  • Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte.
  • Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef.
  • Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselderij in fijne stukjes en vermeng die met de eiwitten.
  • Voeg hier de gezeefde bouillon aan toe en laat alles op laag vuur tegen de kook aankomen.
  • Bovenaan wordt dan een 'koek' gevormd, waarin alle onreinheden worden verzameld.
  • Zet na 1 uur het vuur uit en laat de koek naar de bodem van de pan zakken; bovenaan
  • komt dan de heldere bouillon vrij.
  • Bak de duiveborstjes in de boter knapperig en snijd ze in fijne reepjes.
  • Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes.
  • Doe hetzelfde met de boschampignons.
  • Verwarm de soepborden voor, leg er de reepjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Gevogelte / Soep
Land van herkomst Frankrijk