Coquilles Saint Jacques en croûte
(St Jacobsschelpen in deeg)
Ingrediënten
Instructies
- Doe 185 g bloem in een kom en voeg 65 g, in stukjes gesneden, boter toe.
- Maak het met de vingers fijn.
- Maka een kuiltje in de bloem en leg de eierdooier, wat zout en 1 eetlepel olie erin.
- Voeg 3 tot 5 cl water toe en meng snel tot een samenhangend deeg.
- Maak er een bal van en bewaar tot gebruik.
- Snij het schelpdierenvlees in stukjes.
- Smelt 35 g boter in een pan en voeg 35 g bloem toe en maak een witte roux.
- Voeg 3½ dl water toe en maak een gladde saus.
- Laat 15 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout, peper en klein gesneden truffel.
- Voeg de koraal en de schelpdieren toe.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
- Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dikte.
- Snij er 4 schijven uit die 2 à 3 cm groter zijn dan de schelpen.
- Schenk het schelpdierenmengsel in de schelpen en leg er een plak deeg over.
- Sla het deeg goed om de schelp en plak vast met een beetje water.
- Zorg dat ze hermetisch gesloten zijn.
- Klop de 2e eierdooier met wat water los en bestrijk het deeg ermee.
- Zet de schelpen 20 minuten in een oven van 200ºC.
- Serveer ze warm.