Côtelettes d'agneau à l'Algérienne

(Algierse lamskoteletten)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten
  • 600 g parika's
  • 3 ui
  • 50 g boter
  • 6 ei
  • zout
  • peper
  • 1 kg tomaten
  • 1 aubergine
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • cayennepeper

Instructies

  • Snij de paprika's in reepjes.
  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Snij ze in stukken.
  • Snij de geschilde aubergine in blokjes.
  • Pers de knoflook uit.
  • Snij de uien in dunne ringen.
  • Bak de koteletten 10 minuten in de hete boter.
  • Hou ze warm.
  • Bak de parika's in het bakvet 5 minuten en voeg de uien en knoflook toe.
  • Bak nog 5 minuten.
  • Voeg de tomaten, aubergine, zout, peper en cayennepeper toe.
  • Zet de deksel op de pan en laat op een laag vuur een uurtje sudderen.
  • Leg 10 minuten voor het einde de koteletten teruug in de pan.
  • Verwarm in een andere pan water met azijn en pocheer de eieren 3 minuten.
  • Leg de koteletten met het groentemengsel op een voorverwarmde schaal.
  • Leg de eieren er omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees
Land van herkomst Zuid Afrika