Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Côtelettes d'agneau à l'Algérienne
(Algierse lamskoteletten)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
lamskoteletten
▢
600
g
parika's
▢
3
ui
▢
50
g
boter
▢
6
ei
▢
zout
▢
peper
▢
1
kg
tomaten
▢
1
aubergine
▢
3
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
azijn
▢
cayennepeper
Instructies
Snij de paprika's in reepjes.
Pel en ontpit de tomaten.
Snij ze in stukken.
Snij de geschilde aubergine in blokjes.
Pers de knoflook uit.
Snij de uien in dunne ringen.
Bak de koteletten 10 minuten in de hete boter.
Hou ze warm.
Bak de parika's in het bakvet 5 minuten en voeg de uien en knoflook toe.
Bak nog 5 minuten.
Voeg de tomaten, aubergine, zout, peper en cayennepeper toe.
Zet de deksel op de pan en laat op een laag vuur een uurtje sudderen.
Leg 10 minuten voor het einde de koteletten teruug in de pan.
Verwarm in een andere pan water met azijn en pocheer de eieren 3 minuten.
Leg de koteletten met het groentemengsel op een voorverwarmde schaal.
Leg de eieren er omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Zuid Afrika