Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Smelt 50 g boter in een pan.
- Snij 8 croûtons uit de sneden witbrood en bak deze bruin in de boter.
- Smelt in een andere pan de rest van de boter.
- Strooi zout en peper over de koteletten en bak ze in 5 minuten bruin.
- Haal ze uit de pan e hou ze warm.
- Schenk de jenever in de pan.
- Schraap alle aanbaksels van de bodem los en steek de vlam in de jenever.
- Plet de jeneverbessen en doe ze in de saus.
- Geef er ook de room bij.
- Meng het goed en laat tot de helft inkoken.
- Leg de croûtons op een voorverwarmde dienschaal en leg daartussen de koteletten.
- Hou de schaal warm.
- Pers de halve citroen uit.
- Voeg wat sap bij de room en schenk er dan de pepersaus bij.
- Laat nog enkele minuten sudderen.
- Zeef de ssaus en schenk over de koteletten.