Côtelettes de chevreuil aux mandarines

reekoteletten met mandarijntjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 reekoteletten
  • 2 blikjes mandarijntjes
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel aalbessengelei
  • ½ dl slagroom
  • 1 glaasje cognac
  • 50 g boter
  • 3 dl pepersaus

Instructies

  • Verwarm de pepersaus en voeg er dan de aalbessengelei en slagroom bij en laat eventjes zachtjes koken.
  • Smelt 50 g boter in een pan.
  • Bestrooi de koteletten met zout en peper en bak de koteletten in de hete boter in 5 minuten bruin.
  • Verwarm de mandarijntjes in hun sap.
  • Leg de koteletten in een ring op een verwarmde dienschaal en hou ze warm.
  • Blus de braadjus af met de cognac en wat van het mandarijnvocht.
  • Schraap alle aanbaksels los en voeg er de pepersaus bij.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken en leg ze midden tussen de koteletten.
  • Schenk er wat saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk