Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Laat op de dag voor het diner de kalfstong 5 uur uittrekken in koud water.
- Ververs dit enkele malen.
- Doe de tong dan in een grote pan met kokend water.
- Laat daarin 35 minuten koken en verwijder daarna het vel.
- Bedek de bodem van een diepe schaal met grof zout en leg daar de tong op en bedek het geheel met grof zout.
- Leg er dan een plank met een gewicht erop en laat het zo staan tot de volgende dag.
- Week ook de avond tevoren de linzen in ruim water.
- Op de dag van het diner schilt u de uien, wortels en prei.
- Steek in elke ui een kruidnagel.
- Doe vervolgens in een pan: gezouten water, 1 ui, 1 wortel en 1 bouquet garni.
- Haal de tong uit het zout en droog af met keukenpapier en doe ze in de pan.
- Breng het water aan de kook em laat de tong zachtjes 2½ uur koken.
- Doe in een andere pan: gezouten water, de andere ui, de andere wortel em het 2e bouquet garni.
- Laat de inzen uitlekken en doe ze in het water en breng aan de kook.
- Laat 1½ uur koken.
- Zorg dat inmiddels de pepersaus warm is.
- Als de linzen gaar zijn, giet ze af en wrijf ze tot puree.
- Voeg er 100 g boter bij en meng goed op zacht vuur en doe de puree in een voorverwarmde schaal.
- Hou deze warm.
- Smelt de rest van de boter en als ze heet is, bak er dan de koteletten 5 minuten in zodat ze bruin zijn.
- Geef er zout en peper over.
- Leg ze op een verwarmde schaal en hou warm.
- Snij d tong in plakken en leg deze tussen de koteletten.
- Geef er de pepersaus over en serveer er de linzenpuree bij.