Côtelettes de marcassin à la Romanof

koteletten van wild zwijn Romanoff
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wildzwijnskoteletten
  • 1 komkommer
  • dl slagroom
  • 2 sjalotjes
  • ½ citroen
  • zout
  • peper
  • 800 g champignons
  • 100 g boter
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Schil de komkommer.
  • Snij ze in de lengte doormidden.
  • Haal met een lepeltje de pitten weg en snij de komkommerhelften dwars doormidden.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de komkommer 10 minuten.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en schil de sjalotjes en knoflook en hak ze fijn.
  • Pers de citroen uit en hak de champignons fijn.
  • Smelt 30 g boter in een pan.
  • Voegd e sjalot en knoflook toe en laat even zachtjes fruiten.
  • Voeg dan de champignons toe en het citroensap, zout en peper.
  • Fruit totdat het champignonvocht verdampt is.
  • Voeg dan de slagroom erbij en kook wat in.
  • Hou het mengsel warm.
  • Smelt de rest van de boter.
  • Bestrooi de koteletten met peper en zout en bak ze 7 minuten aan elke kant.
  • Laat ondertussen de komkommer uitlekken.
  • Vul deze met het champignonmengsel en zet ze op een voorverwarmde schaal.
  • Leg er de koteletten bij en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Notitie:
Serveertip:
als u wilt kunt u er een pepersaus bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk