Côtelettes de marcassin à l'orange

koteletten van wild zwijn met sinaasappel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 wildzwijnskoteletten
  • 1 glaasje cognac
  • 2 sinaasappels
  • zout
  • peper
  • 70 g boter
  • aardappelmeel

Instructies

  • Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin de koteletten gedurende 2 minuten aan iedere kant.
  • Haal ze uit de pan, bestrooi met zout en peper en hou warm.
  • Haal dun de schil af van een een sinaasappel.
  • Pers de vrucht uit.
  • Schil de andere en snij de partjes tussen de vliezen uit.
  • Zet de pan met de boter weer op het vuur en voeg de cognac toe en roer goed door.
  • Voeg er dan het sinaasappelsap, de schil en partjes bij.
  • Breng aan de kook en leg de koteletten in de saus.
  • Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Leg dan de koteletten op een voorverwarmde schaal.
  • Leg er de sinaasappelpartjes omheen met de dunne schilletjes.
  • Bind de saus met wat aardappelmeel dat is aangemaakt met een beetje water.
  • Schenk over de koteletten.
  • Serveer er selderijpuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk