Courgette in yoghurtsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zout 1/4 theelepel zout
  • 2 middelgrote courgettes in dobbelsteentjes van 1 cm
  • 2 deciliter volle yoghurt
  • ¼ theelepel cayennepeper of naar smaak meer
  • ¾ theelepel komijnzaad gemalen geroosterd
  • ½ theelepel bruine suiker
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • ½ eetlepel bruin mosterdzaad

Instructies

  • Breng 2 liter water aan de kook., roer er 1 eetlepel zout door, voeg de courgetteblokjes toe en kook die in 3-4 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Doe de yoghurt in een kom en klop die met een vork los.
  • Voeg de rest van het zout, de cayennepeper, het geroosterde komijnzaad en de suiker toe en meng dit goed door elkaar.
  • Verhit op hoog vuur de olie in een kleine braadpan en voeg, als de olie zeer heet is, het mosterdzaad toe.
  • Strooi deze, zodra ze in de pan beginnen te 'springen' (dit duurt slechts enkele seconden), met de olie over de yoghurt en roer ze erdoor.
  • Roer tenslotte voorzichtig de courgettes bij de yoghurt.
  • Serveer warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot

(gemalen geroosterd komijnzaad):
Doe 3-4 eetlepels komijnzaad in een kleine droogverhitte gietijzeren
braadpan. Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de zaadjes een paar
tinten donkerder van kleur zijn geworden en een duidelijk geroosterde geur
afgeven.
Maal ze in een schone en droge koffiemolen en bewaar ze in een goed
afgesloten pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch