Courgettekoekjes in tomatencoulis

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram ui
  • 50 gram prei
  • 600 gram geschilde ontpitte en in kleine stukjes gesneden tomaten
  • ½ dl ouzo
  • 1 laurierblaadje
  • 2 geschilde en fijngeperste knoflookteentjes
  • kaneel
  • zout
  • peper
  • 150 gram courgette
  • 80 gram Parmezaan
  • 80 gram paneermeel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels munt
  • 2 ei

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers.
  • Voeg de blokjes tomaat, de ouzo, het laurierblaadje en de knoflook toe, laat
  • de tomatensaus op laag vuur ± 15 minuten pruttelen en breng op smaak met
  • kaneel, peper en zout.
  • Rasp de courgette fijn en snijd de prei in dunne sliertjes.
  • Meng de courgette en de prei met de Parmezaan en het paneermeel.
  • Voeg de peterselie, de munt en de eieren toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de groentemassa tot balletjes, druk ze een beetje plat en frituur ze goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze in een op 100°C voorverwarmde oven warm.
  • Serveer met de tomatencoulis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Griekenland