Courgettekoekjes met yoghurtdip

Porties: 20 koekjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Zeezout
  • Voor de dip:
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Handjevol bieslook

Instructies

  • Maak eerst de dip: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt.
  • Hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan de dip. Zet het vervolgens apart.
  • Hak de courgettes, de ui, de rode peper en de knoflook fijn in een keukenmachine.
  • Laat het mengsel goed uitlekken op keukenpapier.
  • Er komt heel veel vocht vrij en dit moet zoveel mogelijk verwijderd worden.
  • Als je geen keukenmachine hebt, kan je de ingrediënten ook raspen of heel fijn snijden.
  • Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de melk en een snuf zout.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de uitgelekte groente toe en meng het geheel door elkaar.
  • Voeg de kaas toe en meng dit door het beslag.
  • Zet een pan op het vuur met iets olijfolie.
  • Met een lepel, leg je vier hoopjes beslag in de pan en deze strijk je iets uit.
  • Tot je mooie ronde pannenkoekjes hebt van ongeveer 8 cm.
  • Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.
  • Serveer ze met de yoghurtdip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Koude Hapjes