Courgettemoussaka met noten
Ingrediënten
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram boter
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- zout peper
- 5 eetlepel(s) paneermeel
- 3 ei
- peterselie
- ½ liter béchamelsaus
- 4 eetlepel(s) gehakte ongezouten noten
Instructies
- Snijd de courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
- Verwarm de olie in een diepe pan en bak de courgettes hierin lichtbruin.
- Laat ze daarna in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
- Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehakte ui met de kleingesneden knoflook hierin.
- Voeg er de in parten gesneden tomaten, zout en peper aan toe en laat dit 10 minuten pruttelen.
- Meng er van het vuur af 2 eetlepels paneermeel, de losgeklopte eieren en de fijngeknipte peterselie door.
- Vet een ovenschaal van ± 32 x 22 x 5 cm met een beetje olie in en bestrooi met het overige paneermeel.
- Leg een laagje courgette in de schaal en bedek dat met een laagje van het uitomaatmengsel.
- Herhaal dit en zorg dat de bovenste laag uit courgette bestaat.
- Meng de saus met de noten en vul de schaal hiermee.
- Zet de schaal 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven tot de moussaka goudbruin is gebakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een tomatensalade met feta, olijven en komkommer bij.