Courgettepannenkoekjes
Ben je ook zo dol op pannenkoekjes? Nou, ik zeker! Wist je dat je met pannenkoekjes alle kanten op kunt, zowel hartig als zoet? Hier is een smakelijke hartige variatie met courgette en spinazie.
Equipment
- schilmes,
- Lepel
Ingrediënten
- ½ liter volle melk
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 20 gram gesmolten boter
- 2 grote eieren XL
- 3 kleine courgettes geraspt
- Handvol verse spinazie fijngehakt
Instructies
- Klop de eieren los en voeg de melk, gesmolten boter en zout toe.
- Meng goed.
- Roer het bakpoeder door het beslag.
- Voeg de geraspte courgettes en gehakte spinazie toe aan het beslag.
- Laat het beslag 1 uur rusten.
- Verhit een pannenkoekenpan met een klein scheutje olie.
- Schep een flinke lepel beslag in de pan en verdeel het over de bodem.
- Bak de pannenkoek zachtjes totdat er kleine gaatjes ontstaan aan de bovenkant.
- Draai de pannenkoek om en bak verder totdat deze gaar is.
- Herhaal dit totdat al het beslag op is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze gezonde en veelzijdige pannenkoekjes als een heerlijk ontbijt, brunch of lichte maaltijd!