Courgettes gevuld met rijst en blauwe kaas
Ingrediënten
Instructies
- Halveer de courgette in de lengte en schep er met een lepel of met een bolletjessteker de zaadjes uit.
- Leg de helften op een bord en zet afgedekt circa 4 minuten op 750 Watt in de magnetron.
- Laat afgedekt een paar minuten nagaren.
- Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar (desgewenst in de magnetron).
- Snijd de kaas in blokjes en hak de noten grof.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schep de kaas met de noten en de groene kruiden of de peterselie door de rijst.
- Breng verder op smaak met wat zout en peper.
- Zet de courgettehelften in een passende ovenschaal.
- Vul ze met het rijstmengsel.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant begint te kleuren.
- Geef er tomatensalade bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
De gevulde courgettehelften kunnen ook in de (combi)magnetron worden gezet. Volg dan de gebruiksaanwijzingen van het betreffende apparaat. In een gewone magnetron smelt de kaas wel, maar kleurt niet. Wijnadvies:
Vul de glazen met een frisse witte Chardonnay (de huiswijn).
Deze heeft iets vettigheid die bij de smaak van al deze courgettegerechtjes harmonieert (9-11°).
De gevulde courgettehelften kunnen ook in de (combi)magnetron worden gezet. Volg dan de gebruiksaanwijzingen van het betreffende apparaat. In een gewone magnetron smelt de kaas wel, maar kleurt niet. Wijnadvies:
Vul de glazen met een frisse witte Chardonnay (de huiswijn).
Deze heeft iets vettigheid die bij de smaak van al deze courgettegerechtjes harmonieert (9-11°).