Courgetteschotel met kaas
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de kaas in blokjes.
- Snijd de courgette in plakjes van ± 1/2 cm. dik.
- Snijd de tomaten in partjes en de ui grof.
- Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui, de courgette en het gehakt hierin ± 10 minuten en pers er de knoflook bij.
- Doe dit mengsel in een ovenschaal en roer er de partjes tomaat, de tomatenpuree, 150 gr kaas en de crème fraîche door.
- Voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
- Zet de ovenschaal in een op 225°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 20 minuten gaar worden.
- Strooi na ± 15 minuten de overgebleven 50 gr kaas over de schotel en laat die in de laatste 5 minuten goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij rijst met dadels.