Couscous met asperges en garnalen
AllerHande juni 2002
Equipment
Ingrediënten
- 500 g groene asperges
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 150 g couscous pak à 400 g
- 1 pot pastasaus toniin 260 g
- 125 g cocktailgarnalen
Instructies
- Grillpan verwarmen tot gloeiend heet.
- Asperges wassen en van onderkant ca. 2 cm afsnijden.
- Met keukenpapier droogdeppen en bestrijken met 2 eetlepels olijfolie.
- Asperges in grillpan in ca. 5 minuten beetgaar roosteren, regelmatig keren.
- Intussen in pan 225 ml water aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen.
- Couscous door water roeren en ca. 5 minuten laten wellen.
- Intussen in steelpan pastasaus zachtjes verwarmen.
- Garnalen erdoor roeren. In wok 1 eetlepel olijfolie verhitten en couscous al roerend ca. 2 minuten bakken.
- Op twee borden scheppen.
- Saus erover verdelen en asperges erop leggen.