Couscous met asperges en garnalen

AllerHande juni 2002
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 g couscous pak à 400 g
  • 1 pot pastasaus toniin 260 g
  • 125 g cocktailgarnalen

Instructies

  • Grillpan verwarmen tot gloeiend heet.
  • Asperges wassen en van onderkant ca. 2 cm afsnijden.
  • Met keukenpapier droogdeppen en bestrijken met 2 eetlepels olijfolie.
  • Asperges in grillpan in ca. 5 minuten beetgaar roosteren, regelmatig keren.
  • Intussen in pan 225 ml water aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen.
  • Couscous door water roeren en ca. 5 minuten laten wellen.
  • Intussen in steelpan pastasaus zachtjes verwarmen.
  • Garnalen erdoor roeren. In wok 1 eetlepel olijfolie verhitten en couscous al roerend ca. 2 minuten bakken.
  • Op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen en asperges erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst / Zeevruchten