Couscous met kalfsvlees, groenten en dadels
Ingrediënten
- 250 g kalfslapjes
- 250 g runderbraadworst
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 1 aubergine
- zout
- 2 uien
- 4 lente-uitjes
- 200 g dadels
- 1 citroen
- 2 tomaten
- 400 g couscous
- 1 klein pakje tuinbonen uit de diepvries
- 2 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepel olijfolie
Instructies
- Snijd de kalfslapjes in dobbelstenen en de braadworst in plakjes.
- Snijd de wortel en de ongeschilde courgette in plakken van 1 cm dikte.
- Snijd de ongeschilde aubergine in blokjes.
- Leg deze blokjes in een vergiet en bestrooi ze met zout.
- Snipper de gepelde uien.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Gebruik ook het groene gedeelte.
- Ontpit de dadels.
- Snijd de citroen in plakjes en de tomaten in partjes.
- Week de couscous 3 minuten in een met water gevulde kom.
- Doe de couscous in een zeef en laat uitlekken.
- Hang de zeef met de couscous boven een pan kokend water.
- Dek de couscous met een deksel of groot bord af.
- Stoom de couscous in circa 25 minuten gaar.
- Bereid in die tijd de groenten.
- Kook de tuinbonen beetgaar.
- Druk het vocht uit de aubergineblokjes en bak ze in olijfolie op een vrij hoog vuur lichtbruin.
- Schep ze uit de pan en bak vervolgens de courgette- en wortelplakken in enkele minuten beetgaar.
- Fruit de ui zacht en glazig.
- Doe alle gebakken groenten in een kom.
- Bak de kalfslapjes in ongeveer 10 minuten in olie gaar.
- Bak de plakjes runderbraadworst in circa 15 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.
- Schep de groenten, het vlees en de dadels door de couscous.
- Breng op smaak met zout.
- Doe de couscous in een grote schaal en strooi er paprikapoeder over.
- Garneer dit gerecht met partjes tomaat, lente-ui en citroenplakjes.